Innovative informatics Pvt. Ltd. | Робота: менеджер проектів у Києві Вакансії і робота
20145
post-template-default,single,single-post,postid-20145,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-15.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Робота: менеджер проектів у Києві Вакансії і робота

Робота: менеджер проектів у Києві Вакансії і робота

Без злагодженої команди фахівців, кожен Вакансія Senior Product Manager/Leader (AI product) із яких виконує своє завдання відповідно до загальної стратегії, успіх будь-якого проєкту під сумнівом. Тому PM-у важливо правильно підбирати людей, розподіляти ролі між ними з урахуванням їх професійних скілів, характерів, комунікативних особливостей. Менеджер проекту повинен час від часу підвищувати свою кваліфікацію, тому що бізнес-процес весь час ускладнюється. Більшість сучасних PM&rashquo;ів – це люди, які раніше працювали програмістами чи тестувальниками.

Soft skills проєктного менеджера:

Уміння зберігати баланс між роботою та особистим життям є важливим, оскільки робота Project Manager часто передбачає нестандартний робочий графік та постійний зв’язок з командою та замовниками. Робота менеджера проєкту пов’язана безпосередньо з процесом розробки/оновлення/вдосконалення продукту, організацією та контролем усіх необхідних етапів. Наприклад, коли менеджер продукту приймає рішення про оновлення додатка, менеджер проєкту створює оптимальний план виконання цієї задачі з точними строками, ресурсами та втілює його на практиці. Іноді в ІТ-компаніях пропонують роботу для проєктних менеджерів на рівень трейні (trainee).

🧩 Етапи роботи над проєктом в аутсорс-компанії

З якими можна домовитися про зустріч та поспілкуватися за кавою. А якщо казати про реальний приклад того, хто мене надихає, це, мабуть, Річард Бренсон. Він — крутий приклад людяності, кмітливості та авантюризму. Так, терміни на проєкті можуть бути дуже стислими, але потрібно організувати роботу так, щоб не втратити людей із команди.

🔔 Про найскладніші та найцікавіші проєкти

  • Перш ніж потрапити на роботу в першу компанію, я отримав 11 відмов.
  • Практично у будь-якому економічному університеті є факультет менеджменту, вступивши до якого, можна отримати теоретичну базу для подальшої роботи.
  • Отже, перший крок у роботі над проєктом — це завжди спілкування з замовником чи керівництвом компанії.
  • Вона допомагає відновити сили після роботи й збільшує словниковий запас.
  • Існують й інші навички та компетенції — для конкретного завдання.

Він може розповісти про досвід роботи в схожих проектах або як інші проєкти допоможуть знайти спільну мову з клієнтом. Робота Project Manager передбачає не лише володіння професійними навичками, але й наявність певних особистісних якостей (soft skills). Навіть при досконалих знаннях і досвіді, важко управляти завданнями без необхідних особистісних властивостей. Project Manager має бути не лише лідером, організатором та фахівцем у своїй галузі, але й емпатичним співрозмовником, відповідальним координатором та стресостійким спеціалістом.

Які скіли потрібно мати, щоб працювати проєкт-менеджером

Думаю, що їхня модель надто швидко вийшла на ринок і проводила занадто агресивну політику, в результаті вони не стали комерційно успішними. Ця платформа є на ринку, але не має того глобального масштабу, який міг би бути. Та все одно робота з цим продуктом була дуже цікавою, це був гарний досвід. «Для мене найскладніше в роботі менеджера проєктів  — робота з людьми. Це найцінніше, що є, і водночас найбільший ризик для проєкту.

Вміння працювати зі стейкхолдерами

хто такий менеджер проєктів

Якщо ви прийшли в ролі джуна і класно проявляєте себе, бізнесмен із задоволенням заплатить за ваше навчання, яке підвищить рівень до міддла, а потім і до сеньйора. Тому що чим більше ви вмієте, тим більше результату дасте його бізнесу. Деякі компанії шукають одночасно і Junior-, і Senior-фахівців. Просто тому, що є різні проекти з різним рівнем завдань. Підприємці готові брати новачків, але лише з гарною базою знань.

Цінними також будуть знання й практичний досвід використання трекінгових систем. Найрозповсюдженіші серед проєктних менеджерів — це JIRA та Azure DevOps. Можна самостійно затестити ці програми чи пройти відповідний курс, наприклад Jira for beginners на Udemy. На момент зміни професії я працювала HR Business Partner в українській компанії SoftServe.

хто такий менеджер проєктів

Заздалегідь проаналізувавши загрози, співробітники впевнені — робота йде стабільно і на результат. Підтримка команди означає знаходження підходу до кожного фахівця, залученого до проєкту, та вирішення конфліктних ситуацій. Окрім взаємодії з колективом, менеджеру проєкту важливо підтримувати контакт із зацікавленими сторонами, відповідати на запитання, обговорювати спірні питання та аргументувати свої рішення. Існує поширена думка, що менеджер продукту і менеджер проєкту — це практично ті ж самі посади, що можна використовувати взаємозамінно. Обидва спеціалісти займаються розвитком продукту, тісно співпрацюють з командами та мають великий рівень відповідальності.

Якщо ви плануєте розвиватися у сфері управління проєктами, важливо оцінити переваги та недоліки цієї професії. Детально розроблений план допомагає зрозуміти, які фахівці повинні брати участь, належним чином розподілити час їх роботи та визначити чіткі терміни для кожного проміжного етапу. У цей план включаються регулярні зустрічі зі зацікавленими сторонами, де демонструється прогрес проєкту та його виконання. Життєвий цикл «класичного» проєкту складається з етапу ініціації (initiation), планування (planning), виконання (execution), закриття і передачі його замовнику (closure).

хто такий менеджер проєктів

Ця норма не розповсюджується на енергоаудиторів, інженерів-проектувальників та інженерів-консультантів. Потрібно розуміти, що конкретний список завдань project-менеджера варіюється залежно від конкретної компанії. Корпоративна культура сильно впливає на обов’язки проєктного керівника. На профільних курсах для проджектів розбирається весь список потенційних завдань, але виконувати на робочому місці ви тільки частину з них. На співбесіді до компанії ви обговорюєте конкретний перелік робочих процесів. Зазвичай бізнес хоче закінчити проєкт набагато раніше, зробити все швидше, тому далі відбувається «етап торгів».

хто такий менеджер проєктів

Тому не кожному підходить така організаторська діяльність. Від PM залежить приблизно 80% успіху проекту, решта 20% успіху залежить від замовника. Від програмістів, тестувальників та іншого технічного персоналу нічого не залежить. Коли про це дізнаються самі програмісти, зазвичай це дуже демотивує. Якщо PM довів ситуацію до того, що програмісти повинні лягти грудьми на амбразуру, щоб витягнути проект, це дуже хреновий PM і фактично він провалив проект.

Посада проєктного менеджера доволі популярна на ринку, на DOU наразі відкрито 430 вакансій, більша частина з них у Києві. Практично у будь-якому економічному університеті є факультет менеджменту, вступивши до якого, можна отримати теоретичну базу для подальшої роботи. Як застосувати ці знання з практики, залежить від самої людини і його здібностей і можливостей. Спеціаліст в цій сфері повинен відмінно орієнтується в ринковій економіці, знати основи діловодства, володіти кількома іноземними мовами.

Завжди в пошуках найкращих рішень для досягнення поставленої мети. Вважає, що створення текстів — це симбіоз мистецтва та науки. Якщо використовувати оптимізм Проєктних менеджерів, то подумайте, наскільки важливою ланкою IT компанії ви можете стати.

Робота в кращіх IT командах https://wizardsdev.com/

No Comments

Post A Comment